علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور

علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور

حتما تاکنون برای خودتان یا یکی از نزدیکان شما اتفاق افتاده که در هنگام تردد با آسانسور دچار اختلال در یکی از اجزای آن مثلا عدم روشن بودن چراغ ها یا مشکل در درب های آسانسور شده باشید. گاهی مشاهده می‌شود که درب کامل بسته نمی‌شود یا برعکس داخل آسانسور هستید و به طبقه مورد نظر رسیده‌اید ولی درب باز نمی‌شود یا درب کابین باز شده ولی درب بیرونی آن گیر کرده و باز نمی‌شود در چنین مواقعی چکار می‌کنید؟ علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور چیست؟ در این مقاله قصد داریم در مورد مشکلات رایج در آسانسور و نکاتی مرتبط با نحوه برخورد با آنها صحبت کنیم.

یکی از اجزای مهم در آسانسور که مسافران مستقیما با آن در ارتباط هستند، درب آسانسور است که قبلا با انواع آن از قبیل درب کشویی و لولایی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، درب سلکوم و سماتیک، درب سانترال و تلسکوپی آشنا شدیم، حال می‌خواهیم علل خرابی درب های آسانسور را بررسی کنیم و ببینیم علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور چه از نوع کشویی باشد چه لولایی، چیست.

علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور چیست؟

اغلب خرابی‌هایی که در درب رخ می‌دهد به دلیل طرز استفاده نامناسب و فرسوده شدن قطعات آن است که از عمر مفید آن می‌کاهد. علاوه بر این استفاده از قطعات ارزان و بی کیفیت نیز می‌تواند دلیل خرابی و علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور باشد. دلایل فنی که می‌تواند علت باز نشدن آن باشد، عبارتند از: اشکال در لته‌ها، ایراد در سیم کشی سردرب یا خرابی موتور سردرب کابین، عدم تنظیم KP و اختلال در سیم‌های C و Com .

اختلال در هر قسمت آسانسور به هر دلیلی که باشد باید با صبوری و خونسردی برطرف شود و اصلا نباید با عجله و استرس، یا وارد آوردن فشار و ضربه، موجب بروز اختلال در قسمتهای دیگر آسانسور گردید. در اینجا فهرستی از ایرادات احتمالی درب های آسانسور را بر می‌شماریم.

  1. باز نشدن کامل در آسانسور
  2. درست جا نیفتادن قفل درب
  3. حرکت تند یا آرام درب اتوماتیک
  4. به خوبی باز و بسته نشدن لته‌های اتوماتیک
  5. کارنکردن درب اتوماتیک و نیمه اتوماتیک با موتور DC
  6. باز نشدن درب طبقه با وجود توقف کابین
  7. بسته شدن مجدد درب اتوماتیک قبل از باز شدن کامل آن
  8. با وجود بسته شدن درب، آسانسور حرکت نمی‌کند
  9. درب اتوماتیک کاملا بسته شده ولی دوباره باز می‌شود
  10. عمل نکردن کنتاکتور باز و بسته کردن درب
  11. باز نشدن درب کابین در اثر برخورد با مانع
  12. نمایش ارور DOOR OPEN- FL 6 MU13 MD13 در تابلو فرمان به معنی اینکه یکی از درب ها باز است
  13. نمایش ارور OPENING ERROR E8- FL 3 MU07 MD07 در تابلو فرمان به معنی ضعیف شدن موتور یا چسبیدن لته‌های داخل کابین به کف و مانع باز و بسته شدن درب
  14. نمایش ارور SAFTY_/_EO 420- FL 3 MU08 MD08 در تابلو فرمان به معنی خرابی فیوز ۱۱۰ ولت، یا وصل نبودن کنتاکت دو شاخ درب، یا قطع شدن یکی از سوئیچ‌های حد بالا و پایین و قارچی ته چاه

برای برطرف نمودن تمام این ایرادات، حتما باید با سرویس کار متخصص در این حوزه تماس گرفت ولی قبل از آن خونسردی خود را حفظ نموده و اولین کاری که می‌کنید ابتدا دکمه آلارم داخل کابین را فشار دهید و دیگران را خبردار کنید. با استفاده از خط تلفن اضطراری تعبیه شده در داخل کابین و در غیر اینصورت با موبایل خود، با یک فرد آشنا تماس بگیرید. معمولا شرکت‌های سرویس و نگهداری آسانسور شماره پشتیبانی از سوانح را درون کابین آسانسور درج می‌کنند. در هر صورت اطمینان داشته باشید که احتمال رها شدن کابین آسانسور و همچنین مشکل کمبود اکسیژن وجود نخواهد داشت.

بررسی علل خرابی در آسانسور

علل خرابی درب در مدل­‌های مختلف درب سلکوم آسانسور می­‌تواند به دلایل مختلف باشید. در ابتدا به علت‌های کلی باز و بسته نشدن درب های آسانسور پرداخته و سپس به سوال علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور پاسخ خواهیم داد. جدای از رفتار نامناسب با درب­‌های آسانسور که موجب فرسوده شدن و کاهش عمر مفید آن می‌شود، به طور کلی خرابی درب می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • ضربه به درب کابین و درب طبقه و یا تکیه دادن به درب در هنگام حرکت آسانسور
  • باز کردن و بستن درب­‌های اتوماتیک آسانسور با فشار دست، به علت خرابی یا نبود فتوسل (چشمی)
  • استفاده از قطعات ارزان و بی­‌کیفیت و عدم تعویض قطعات فرسوده
  • غیرمتخصص بودن نصاب و سرویس‌کاران آسانسور
  • اختلال در مکانیزم درب در اثر نفوذ آب و مواد شوینده به داخل چاه و کابین
  • خطا در عملکرد قطعات درب همچون لته‌ها، موتور سردرب، لولاها و …

 

علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور

اختلال در باز و بسته شدن درب های آسانسور یکی از مشکلاتی است که ساکنین بسیاری از ساختمان‌ها با آن مواجه هستند. مشکلات اغلب زمانی رخ می‌دهند که قطعات محافظ درب دچار نقصان شده باشند. یکی از اختلالاتی که در آسانسور پیش می‌آید این است که گاها با وجود توقف درست کابین در سطح طبقه، درب بیرونی آسانسور باز نمی‌شود. می‌دانیم که درب بیرونی یا همان درب طبقات می‌تواند از نوع لولایی یا کشویی باشد که در هر کدام از این مدلها علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور متفاوت است.

علت باز نشدن درب لولایی طبقات

در صورتیکه درب طبقه شما از نوع لولایی باشد، علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور می‌تواند به دلیل شکسته شدن لولاها یا سفتی دیکتاتور درب لولایی آسانسور باشد. گاهی اوقات نیز شکستگی یا از بین رفتن خاصیت ارتجاعی فنر کشش درب، علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور است. تابیده شدن لته‌های درب و وجود مانع بر سر راه بسته شدن درب نیز یک علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور در مدل لولایی است.

از بین رفتن حالت آرام‌بند و رها شدن در آسانسور موجب محکم بسته شدن درب طبقات با صدای بلند می‌شود. معمولا علت این ایراد تنظیم نبودن دیکتاتور درب لولایی آسانسور است و گاهی اوقات این اختلال نیز یک علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور می‌باشد. خراب شدن قفل در و باز شدن درب طبقه بدون حضور کابین نیز یک نمونه خرابی درب است. می‌دانید که وقتی کابین در طبقه‌ی شما نباشد، نمی‌توانید و نباید درب بیرونی آسانسور را باز کنید. این وظیفه به عهده قفل درب است.

تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی، درب و قاب آن در حد چند میلیمتر دچار انبساط و انقباض می‌شوند. این تغییرات ممکن است درب را از تنظیم خارج کند. گاهی اوقات علت باز نشدن درب بیرونی آسانسوراین است که قبل از رسیدن کابین به طبقه، با کشیدن درب، دوشاخه درب قطع شده و آسانسور از کار می‌افتد.

 

علت باز نشدن درب اتوماتیک

در اکثر موارد علت خرابی درب اتوماتیک آسانسور مربوط می‌شود به چسبندگی لته‌های درب و گاهی نیز بروز اشکالاتی در برد موتور سردرب و یا تنظیم نبودن KP و اختلال در سیم‌های C و Com. گاهی اوقات شکسته شدن یا خارج شدن کفشک آسانسور از محل، علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور است و گاهی فعال شدن سنسور وجود مانع و خرابی چشمی. شل شدن یا پارگی تسمه سر درب و خارج شدن لته‌ها از حالت نرمال خود، در برخی موارد پارگی یا معیوب شدن سیم بکسل متصل به لته‌ها نیز علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور در مدل درب‌های اتوماتیک می‌باشد.

از آنجایی که درب‌های کابین نیز از نوع مدل درب‌های اتوماتیک است، پس علل باز و بسته نشدن در این درب‌ها نیز به دو دلیل مکانیکی و الکترونیکی می‌تواند باشد. دلایل مکانیکی بسته نشدن درب اتوماتیک آسانسور عبارتند از: شکستگی قرقره لنگی، پارگی تسمه سر درب، شکستگی کفشک یا خروج از محل خود، دفرمه شدن لته درب اتوماتیک آسانسور، معیوب یا پاره شدن سیم بکسل اتصال لته­‌ها به هم، وجود مانع یا درگیری با سیم فتوسل و از تنظیم خارج شدن ساپورت درب.

علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور در نوع درب‌های اتوماتیک می‌تواند یکسری دلایل الکتریکی نیز داشته باشد از قبیل: خرابی بورد یا موتور الکتریکی سر درب، ایراد در فتوسل یا چشم الکترونیکی، اختلال در مکانیزم سنسور وجود مانع. گاهی اوقات درب به طور کامل باز نمی‌شود و زمان باز ماندن درب کم است در این صورت می‌توانید وارد منوی Timer Setting شوید و تایم Door Open Time را زیادتر کنید.

پس از بررسی علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور در مدل درب‌های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک، برای ممانعت از بروز این مشکلات باید موارد زیر را همیشه مد نظر داشته باشیم: در مورد دربهای لولایی، روغن‌کاری لولاها، بازدید فنر درب لولایی آسانسور، بازدید مگنت در بازکن و تنظیمات فصلی درب و در مورد درب های اتوماتیک، بازدید موتور سر درب و کارکرد آن، بازدید قفل‌ها، نظافت شیارهای درب اتوماتیک آسانسور، بررسی کنتاکت‌های درب و بررسی کفشک‌های زیر درب. ضمنا در مقاله در صورت گیر کردن در آسانسور چه کنیم نکات مهم و کاربردی در خصوص راه کارهایی که می‌تواند در صورت گیر افتادن در آسانسور برایمان مفید باشد را در می‌یابید.

جمع بندی و نتیجه گیری:

آسانسور وسیله‌ای است که به سبب کارایی زیاد آن در جابجایی های روزمره نیازمند ایمن سازی، نگهداری و بازرسی مداوم و دقیق از طرف سرویس کاران متخصص می‌باشد. در غیر اینصورت خیلی سریع دچار اختلال و خرابی می‌شود. از جمله اجزایی که در آسانسور بیشتر دچار خرابی می‌شود، درب آن است که به دلیل استفاده مداوم در طول روز، هر لحظه احتمال خراب شدنش وجود دارد. هر چند که دلایل مختلفی از قبیل خطای انسانی و عدم رعایت برخی نکات در استفاده از درب های آسانسور می‌تواند علت باز نشدن درب بیرونی آسانسور باشد، اما خیلی از اختلالات و قطعات معیوب می‌تواند در سرویس‌ها و بازدیدهای دوره‌ای تشخیص داده شود و از بروز اتفاقات ناگوار بکاهد.

از مزایای سرویس و نگهداری آسانسور افزایش عمر مفید آسانسور، شناسایی قطعات فرسوده و معیوب و تعویض به موقع آن‌ها، کاهش احتمال خسارات مالی و جانی و کاهش هزینه‌های لوازم یدکی می‌باشد. در ضمن بررسی علت باز و بسته نشدن درب و مشکلات مربوط به آن از جمله اقداماتی است که باید به موقع تشخیص داده شود و با رفع عیوب احتمالی می‌تواند حفظ ایمنی افراد وسلامت ساکنین را تضمین کند.

۴.۸/۵ - (۵ امتیاز)

آخرین مقالات

شبکه های اجتماعی ما

Instagram
Telegram
WhatsApp

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مشکلات باز نشدن درب اتوماتیک آسانسور برای همه دردسر ساز هست. مطالب تون بسیار کاربردی بود. ممنونم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

13 + 20 =