۱۳+۱ تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی

تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی

آسانسور یک ابزار برای حمل و نقل هست که می‌تواند برای جابجایی کالا و یا افراد در بین طبقات استفاده شود، اما دسته بندی آسانسورها بسیار متفاوت است. آسانسورهای باری و آسانسورهای حمله مسافر از این دسته‌اند که مهمترین تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی در نحوه کارکرد، ظرفیت و ابعاد آنهاست. در فعالیت‌های روزمره اکثرا با آسانسورهای مسافربری سر و کار داریم ولی کمتر پیش میاید که با آسانسورهای حمل بار مواجه شویم، شاید فقط آنها را در بعضی از بیمارستان‌ها یا مراکز شلوغ دیده باشیم.

تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی

اگر بخواهیم مهمترین تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی را ذکر کنیم، باید بگوییم آسانسورهای مسافربری که معمولا فقط افراد مجاز به سوار شدن آنها هستند و ابعاد و ساختار این آسانسورها به شکلی طراحی شده که برای استفاده جهت حمل بار مناسب نیستند، اما آسانسورهای باربری برعکس آسانسورهایی هستند که برای استفاده و جابجایی مسافر طراحی نشده اند و ساختار آن‌ها مخصوص جابجایی بار بین طبقات می‌باشد.

آسانسورهای باربری ساختار متفاوتی دارند برای مثال طراحی کابین آسانسورها پوشش اتاق یا کف آسانسور، ارتفاع و میزان فضای تعبیه شده در اتاقک متفاوت است. برای مثال در آسانسورهای مسافربری و خانگی یکی از مواردی که خیلی مورد توجه قرار می‌گیرد شکل درب آسانسور است. در آسانسورهای باربری اصولا درب کشویی، آکاردئونی یا اتوبوسی، گیوتینی یا از بالا باز شونده مورد استفاده قرار می‌گیرد و زیاد به ظاهر آن توجه نمی‌شود مگر این که در قسمت پر رفت و آمد از ساختمان و در معرض دید قرار داشته باشد.

 

اهمیت آسانسورهای باری

در مورد آسانسورهای باری باید گفت که بعد از آسانسورهای مسافری دارای بیشترین اهمیت است این موضوع تا حدی است که در خیلی از ساختمان‌هایی که امروزه می‌بینیم خلاء وجود آسانسورهای باربری واقعاً حس می‌شود چون برای اسباب کشی، فضای راه پله‌ها بسیار کوچک و تنگ تعبیه شده و از آسانسور مسافربری هم که برای حمل اثاثیه و بار نمی‌توان استفاده کرد چرا که از لحاظ ظرفیت ارتفاع و همینطور مسائل ایمنی آسانسورهای مسافربری، مناسب حمل اثاثیه  شنگین و حجیم نمی‌باشند.

البته به خاطر تزییناتی که در آسانسورهای مسافربری تعبیه شده، مطمئناً حمل اثاثیه با آنها باعث آسیب رسیدن به این تزیینات می‌شود. برای آشنایی بیشتر با مشخصات کلی و ضرورت استفاده از آسانسورهای باری می‌توانید به مقاله آسانسور باری مراجعه نمایید. در اینجا می‌خواهیم به بررسی چند ویژگی و تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی پرداخته و آنها را با هم مقایسه کنیم.

مهمترین تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی

  1. آسانسورهای باربری همانطور که از اسمش مشخص است، طور طراحی شده اند که مخصوص حمل بار باشند و به نحوی طراحی شده‌اند که حتی اگر باری که داخل کابین قرار می‌گیرد به طرفین کابین به اندازه یکسان فشار وارد نکند هم برایش مشکلی پیش نمیاید و کابین به یک طرف کج نمی‌شود.
  2. کابین‌های آسانسورهای باربری اکثرا بسیار بلندتر از کابین‌های آسانسورهای معمولی است تا برای حمل اثاثیه‌‌ای که ارتفاع زیادی دارند مشکلی پیش نیاید.
  3. یکی از مهمترین آپشن های آسانسورهای باربری طراحی کلید آلفا کلید (ATT) هست این کلید در اصل کار نگه داشتن درب را انجام می‌دهد، فکر کنید شما می‌خواهید باری را از آسانسور خالی کنید ولی درب آسانسور به صورت اتوماتیک باز و بسته می‌شود این مطمئن آزار دهنده است وقتی کلید آلفا را فشار دهید درب کاملاً باز می‌ماند و به راحتی می‌توانید بار را داخل یا خارج کنید.
  4. یک تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی عرض درب هست که اصولا باید عرض درب های آسانسورهای باری بسیار بیشتر از آسانسورهای حمل مسافر باشد.
  5. برخی از آسانسورهای باری نیز دارای قسمت‌هایی برای نصب پوشش‌های برزنتی برای محافظت از تزییناتی هست که احتمالاً داخل کابین‌  استفاده شده است.
  6. در مورد آسانسورهای باری هم به صورت دقیق طبق استانداردهایی که برای آسانسورهای مسافربری تعبیر شده بررسی صورت می‌گیرد و دارای سیستم ایمنی و ترمز و همینطور توانایی حمل مسافران با امنیت بسیار زیاد هستند.
  7. ظرفیت موتور یکی دیگر از موارد تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی است. در آسانسورهای باری از موتورهای با ظرفیت بسیار بالاتری نسبت به آسانسورهای معمولی استفاده می‌شود به همین دلیل تابلو فرمان آنها هم ظرفیت بسیار بیشتری دارد.
  8. برخی از انواع آسانسورهای باری هستند که فقط در بیرون از ساختمان ها استفاده می‌شوند و برای حمل مصالح و ابزارهای کارگران در بیرون برج‌ها اصولاً در ساختمان‌های بالای ۲۰ طبقه استفاده می‌شود، این نوع از آسانسورهای باری خارج از ساختمان نیز دارای چند دسته می‌باشند که بهتر است به آنها دسته‌بندی آسانسورهای کارگاهی بگوییم که شامل آسانسورهای حمل مصالح و نفر و آسانسورهای مخصوص حمل بار می‌شود.
  9. در مورد تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی باید گفت که آسانسورهای باری اصولاً برای ساختمان‌های بالای ۱۵ و ۲۰ طبقه استفاده می‌شوند و دارای یک کابین معمولی بوده که با ظرفیت ۵ تن می‌تواند افراد و دستگاه ها و مصالح را بین طبقات جابجا کند گفتنی است که این نوع آسانسور در جاهای مختلف ساختمان و قسمتهای مختلف آن قابلیت نصب دارد.
  10. آسانسورهای مخصوص حمل بار فقط برای حمل بار طراحی شدند و برای افراد ایمنی خاصی ندارند و فقط در کارگاه های ساختمانی برای حمل مصالح از آنها استفاده می‌شود و برای کاربردهای مختلف در صنایع مختلف شامل ساختمان‌های بالای ۲۰ طبقه و برج ها، کارگاه های صنعتی بزرگ، کارگاه های ساخت و ساز برج، بازسازی بناهای قدیمی و تاریخی لنگرگاه ها و بنادر و کانتینر سازی و در نهایت صنایع نفت و گاز و پتروشیمی کاربرد دارد.
  11. تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی در نوع نصب آنها نیز است، اینطور که آسانسورهای کارگاهی اصولاً در بیرون ساختمان‌ها و در حالت آزادتری نصب می‌شوند یعنی هیچ نیازی به داشتن چاله آسانسور نیست در صورتی که آسانسورهای داخل ساختمان اصولاً نیاز به چاله آسانسور دارند موضوع قابل توجه این است که آسانسورهای باری و کارگاهی قدرت بسیار بیشتری نسبت به آسانسورهای خانگی و حمل مسافر دارند ولی به این معنا نیست که دارای سرعت بیشتری هم باشند یعنی اصولاً آسانسورهای کارگاهی و حمل بار سرعت کمتری نسبت به آسانسورهای حمل مسافر دارند.
  12. آسانسورهای کارگاهی با توجه به سیستمی که در بالا و پایین رفتن آنها کار شده است هیچ نیازی به ریل نرده و اتاقک ندارد در صورتی که آسانسورهای حمل مسافر نیاز به چاله ریل نرده دارد.
  13. یکی دیگر از موارد تفاوت آسانسور باری و آسانسور معمولی در این است که آسانسورهای کارگاهی به صورت افقی هم بعضاً می‌توانند جابجا شوند. در صورتیکه آسانسورهای مسافربری همیشه عمودی و در راستای بالا پایین در حرکتند.
  14. یکی دیگر از تفاوت های مهم آسانسورهای کارگاهی با آسانسورهای مسافربری در هزینه هاست ، معمولا هزینه های آسانسورهای کارگاهی کمتر از آسانسور های معمولی یا مسافربر است در اصل آسانسورهای خانگی به دلیل حجم زیاد کار و زمان زیاد نصب، تزیینات داخلی و ظاهری، کندن چاله، نصب ریل و خیلی موارد دیگه هزینه های بیشتری برای کارفرما خواهند داشت.

 

جمع بندی و نتیجه گیری :

هر کدام از انواع آسانسورهای باربری و آسانسورهای حمل مسافر بسته به نوع کارایی دارای ساختار و ویژگی های خاصی هستند مثلا آسانسور مساربر دارای تزئیناتی است که در صورت حمل بار دچار آسیب می‌شود یا امکان بهم خوردن تعادل کابین و تحمیل خسارت زیاد است. پس بهتر است از هر نو آسانسور، نسبت به ساختار و ویژگی‌های آن و برای همان کار استفاده شود چون عدم استفاده درست، مطمعنا می‌تواند عواقب مالی و البته عواقب جبران ناپذیر جانی به همراه داشته باشد.

۵/۵ - (۵ امتیاز)

آخرین مقالات

شبکه های اجتماعی ما

Instagram
Telegram
WhatsApp

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

8 + 15 =